Aanrijding trein en hoogwerker tussen Ommen en Dalfsen

update 12.30 uur

Vanochtend is een Arriva-trein iets voor 9.00 uur in botsing gekomen met een hoogwerker op de bewaakte overweg Het Lageveld tussen Ommen en Dalfsen. Bij het ongeval is de machinist van de trein om het leven gekomen. De veiligheidsregio IJsselland meldt dat bij de botsing zeven personen gewond geraakt zijn. Pier Eringa, president-directeur ProRail, heeft namens ProRail laten weten geschokt te zijn door het ongeval en betuigt zijn medeleven aan de familie en vrienden van het slachtoffer en de gewonden.

Schade aan het spoor

Door de botsing is de trein ontspoord en heeft het spoor flinke schade opgelopen. Voordat de totale schade goed kan worden opgenomen en met herstel begonnen kan worden, moet eerst het onderzoek ter plekke door politie, ProRail, Arriva en de Inspectie Leefomgeving en Transport afgerond worden. Op dit moment kan ProRail nog niet aangeven hoe lang een en ander gaat duren.

Informatienummer

De Veiligheidsregio IJsselland meldt dat er een informatienummer is geopend: 088 - 119 7777. Bekijk het twitter-account van de Veiligheidsregio IJsselland.  

 

Gepubliceerd op