Aanrijding trein en personenauto bij Harlingen

Maandagochtend 27 maart is een Arriva-trein rond 11.30 uur in botsing gekomen met een personenauto op een particuliere overweg in de Oude Trekweg te Harlingen. De veiligheidsregio Friesland meldt dat bij de botsing twee personen om het leven zijn gekomen. Pier Eringa, president-directeur van ProRail, heeft namens ProRail laten weten diep geschokt te zijn door het ongeval en betuigt zijn medeleven aan de familie en vrienden van de slachtoffers.
Aanrijding trein met auto bij Harlingen

Particuliere overweg de Oude Trekweg

Het ongeval gebeurde op de particuliere overweg aan de Oude Trekweg in de gemeente Harlingen. Deze overweg is beveiligd met lichtsignalen, een andreaskruis en een waarschuwingshek. Deze overweg kent geen overwegbomen en geen overwegbellen. Op deze particuliere overweg heeft eerder dit jaar op 8 februari een aanrijding plaatsgevonden tussen een personenauto en een Arriva-trein. Hierbij raakte een persoon lichtgewond. Direct na de aanrijding van 8 februari zijn ProRail en de landeigenaar in gesprek gegaan over het opheffen van deze particuliere overweg. Deze gesprekken verlopen constructief.

Gevolgen treinverkeer

Vanwege het ongeval rijden er op het traject Dronrijp - Harlingen Haven geen treinen. Check voor je op reis gaat de reisplanner van je vervoerder voor het meest actuele reisadvies.
 

Gepubliceerd op