Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Aanrijding tussen fietser en trein in Santpoort-Zuid

Nieuws

17 november 2018

Op een particuliere overweg in Santpoort-Zuid heeft zaterdagmiddag 17 november een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietser en een trein. De politie heeft laten weten dat het slachtoffer is overleden. Naar de toedracht wordt onderzoek gedaan. Het treinverkeer tussen Haarlem en Santpoort-Noord is gestremd.

Overweg

De overweg waar het ongeval heeft plaatsgevonden is beveiligd met lichtsignalen, een andreaskruis en een waarschuwingshek. Deze overweg kent geen overwegbomen en geen overwegbellen. Het betreft een zogeheten WILO (Waarschuwingsinstallatie Landelijke Overweg).

Particuliere overpaden zijn kleine oversteekplaatsen voor rechthebbenden. Dat zijn landeigenaren of mensen die recht van overpad hebben over het spoor.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers