Adieu station Driebergen-Zeist

Nieuws

28 september 2017

Het stationsgebied Driebergen-Zeist wordt compleet vernieuwd. In het weekend van 30 september zetten ProRail en aannemer BAM een grote stap: het oude station wordt gesloopt en er komen tijdelijke voorzieningen voor in de plaats.

Mijlpaal

In het weekend van 30 september wordt dag en nacht gewerkt in het stationsgebied Driebergen-Zeist. Zo wordt in de nacht van vrijdag op zaterdag de nieuwe traverse (loopbrug) over de sporen gehesen. De traverse vervangt de voetgangerstunnel. Het tijdelijk stationsgebouw met wachtruimte, toilet en kiosk worden afgebouwd, de voetgangerstunnel wordt afgesloten en het oude stationsgebouw wordt op zaterdag gesloopt. Vanaf 2 oktober 5.00 uur zijn de liften en de loopbrug in gebruik, net als het tijdelijk stationsgebouw aan de Driebergen-zijde van het spoor. Om veilig de werkzaamheden uit te kunnen voeren, kunnen de treinen niet rijden en worden fietsers, voetgangers en auto's omgeleid.

Aangepaste dienstregeling

Van 30 september 1.20 uur tot en met 2 oktober 5.00 uur rijden geen treinen van en naar station Driebergen-Zeist. NS zet bussen in. Reizigers dienen rekening te houden met extra reistijd.

Kijk mee via de webcam

De werkzaamheden in Driebergen-Zeist zijn live te volgen via de webcam.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers