Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Afrondende werkzaamheden in 2019

Nieuws

21 december 2018

Voor het project van de spoorverdubbeling tussen de stations Utrecht Centraal en Leidsche Rijn voeren we ook na de jaarwisseling nog enkele werkzaamheden uit. Het gaat om de laatste klussen die nodig zijn om het spoorproject succesvol af te ronden.

Herstel spoortalud en het plaatsen van hekwerk

Vanaf maandag 7 januari start de aannemer met het definitieve herstel van het spoortalud langs de Cremerstraat tussen de Wilgenhof en  de twee spoorwoningen. De aan- en afvoer van  zand en grond zal met vrachtwagens gebeuren en met enige hinder gepaard gaan. Om de ondergrond in het Cremerpark en de warmteleiding van Eneco niet te beschadigen, leggen we rijplaten neer. Vanaf omstreeks 17 januari monteren we het definitieve hekwerk. Alle werkzaamheden worden overdag  uitgevoerd.

Resterende spoorwerkzaamheden

Ook in januari en begin februari wordt gemiddeld nog drie nachten per week op en rond het spoor gewerkt. Deze kleinschalige werkzaamheden bestaan onder meer uit de aanbreng van ballastgrind en het maken van paden langs het spoor. Met uitzondering van een kraan op lorries (KROL) gebruiken we geen groot spoormaterieel. We verwachten dat de hinder hierdoor beperkt blijft. Alle nachten waarin nog werkzaamheden plaatsvinden, zijn te vinden op de website www.prorail.nl/spoorwerk.

Tijdelijke omlegging voet- en fietspad aan de westkant van het Cartesiusviaduct

In januari brengen we een nieuw voet- en fietspad aan in het nieuwe verbrede deel van de onderdoorgang van de Cartesiusweg. Deze werkzaamheden zijn noodzakelijk zodat diverse kabels en leidingen onder het viaduct weer kunnen worden verlegd. De nieuwe route blijft beschikbaar tot de definitieve inrichting van de Westelijke Stadsboulevard door de gemeente wordt afgerond.

Kerstvakantie

Onze kerstvakantie duurt tot 7 januari. Tot die tijd vinden er geen werkzaamheden plaats. We wensen iedereen fijne feestdagen toe.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers