Aftellen naar 7 december: opening Utrecht Centraal

Op naar Het Treinstation van Nederland

Entertainment galore op Utrecht Centraal! Want als je denkt dat het bezoek van de koninginnen van Nederland en België de officiële opening betekende, dan heb je het mis. We hebben voor jou een complete feestdag georganiseerd op 7 december. En halverwege die dag ook nog een echte officiële opening.

Figuurlijk lintje

Het figuurlijke lintje van het grootste treinstation met belangrijkste spoorknooppunt van Nederland wordt maar één keer echt geknipt. Dus we namen een flinke aanloop met koninklijk bezoek en halen nu alles uit de kast voor jou, de reiziger, de omwonende en de liefhebber.

Trouwerij en bios 

We gaan op 7 december een heuse trouwerij houden op Utrecht Centraal. Geïnspireerd? Je kunt op het station ook trouwen voor één dag. Wij regelen ambtenaar, jurk en ringen. Er komt een pop-up bioscoop en er zijn de hele dag optredens van kunstzinnige theateracts, poëtische interventies, acrobatiek tot urban en klassieke dans.

Ruimte en plek zat 

Bang dat het te druk wordt? Wees gerust. Station Utrecht Centraal is ruim drie keer zo groot als voorheen. Er is plek genoeg voor alle feestgangers. Je gaat je ook niet vervelen. Zelfs niet op de terugweg, want voor de alleengaande-echte-officiële-opening-bezoeker hebben we reismaatjes paraat met wie je samen terug kunt reizen naar je bestemming. 

Allerlaatste kans op rondleiding 

Het is ook de allerlaatste kans om echt alles, maar dan ook alles te leren over de bouw van de nieuwe stationshal. Van 11.00 tot 13.30 uur geven leden van het projectteam rondleidingen door de stationshal. Je mag ze het hemd van het lijf vragen. Op datzelfde moment houden we ook Instawalks. Alvast een voorproefje? Check dan de infographic!

Infographic Utrecht Centraal

Viool en triangel bij stationspiano 

Het wordt een vrolijke boel! De stationspiano krijgt zelfs gezelschap van gitaar, viool, djembé, contrabas en - last but not least - een triangel. Om er nog wat lijn in te houden doen ook twee professionele muzikanten mee. Om 20.30 uur is er een singer/songwriter concert met Sured en Terence Roelofsen. 

De echte officiële opening

Oh ja, we houden ook een echt officieel openingsmoment met iedereen die dan in de hal is. Om 15.30 uur zullen staatssecretaris Sharon Dijksma van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, wethouder Victor Everhardt van de gemeente Utrecht, president-directeur Roger van Boxtel van NS en president-directeur Pier Eringa van ProRail zorgen dat het station echt officieel geopend is.

Check het uitgebreide programma en praat mee via #opUtrechtCentraal!

ProRail opent

In Nederland reizen steeds meer mensen met de trein. Ook worden meer en meer goederen over het spoor vervoerd. Deze groei zet in de toekomst door. Daar zijn betrouwbaar spoor én grotere, comfortabelere stations voor nodig. Hier werkt ProRail hard aan en dat werpt zijn vruchten af. Zo openen we veel vernieuwde stations, kijk maar eens op prorail.nl/openingen.

 

Gepubliceerd op