Alles gereed voor megaklus Zevenaar-Didam-Wehl

24 juli 2019

We zijn er klaar voor. Nog een nachtje slapen en dan start aannemer Strukton Rail donderdagochtend 25 juli om 01.00 uur met de verbetering van het spoor tussen Zevenaar, Didam en Wehl. De uitgebreide werkzaamheden duren tot en met 11 augustus.

Spoorverdubbeling Zevenaar-Didam 

We beginnen aan grote spoorwerkzaamheden in de Liemers. Welke werkzaamheden gaan plaatsvinden en wat levert het op?

  • vier kilometer spoorverdubbeling Zevenaar-Didam
  • vijf kilometer spoorvernieuwing Didam-Wehl
  • aanpassingen aan overwegen, wissels, seinen en treinbeveiligingssystemen
  • maatregelen om de snelheid te verhogen 
  • nieuwe onderdoorgang in de Babberichseweg in Zevenaar.

Kilometers en tonnen

Een hele rits aan werkzaamheden staat op de planning. Grote machines zoals de spoorvernieuwingstrein komen naar deze regio. Om een indruk te geven van de aantallen waar het om gaat: 

  • circa 23 kilometer nieuwe rails
  • ruim 19.000 nieuwe dwarsliggers
  • 80.000 ton spoorgrind.

Logistiek hoogstandje

Aannemer Strukton Rail haalt de komende dagen groot materieel en spoorwerkers uit heel Nederland naar de Liemers. Om zoveel activiteiten te kunnen uitvoeren zonder elkaar in de weg te zitten is er een strakke en zeer gedetailleerde planning gemaakt. Een logistiek hoogstandje waarbij we niets aan het toeval over laten, want de treinen moeten maandagochtend 12 augustus weer rijden. 

Hinder beperken

De werkzaamheden leveren hinder op voor reizigers. Zij moeten met de bus en hebben soms extra reistijd. We beperken de overlast door deze periode zoveel mogelijk werk in een keer te verzetten. Maar het geheim schuilt ook in een goede voorbereiding.

Bekijk: Onderdoorgang Babberichseweg Zevenaar staat klaar

De nieuwe onderdoorgang bij de Babberichseweg bij Zevenaar is bijvoorbeeld naast het spoor al compleet voorgebouwd, zonder hinder voor treinverkeer. Met een gigantische inrijdoperatie komt deze constructie in het spoor. 

Check voor vertrek je reisplanner

De ’18-daagse’ werkzaamheden laten deels geen treinverkeer toe. Vervoerders proberen deze hinder zo beperkt mogelijk te houden door de inzet van snel- en stopbussen. Check voor je vertrek de reisplanner van je vervoerder!

Spoorverbetering Zevenaar-Didam-Wehl

Na jarenlange voorbereiding zetten ProRail en Strukton Rail in de periode van donderdag 25 juli tot en met zondag 11 augustus een belangrijke stap om de Achterhoek en de Liemers beter en sneller bereikbaar te maken. De dienstregeling op het traject Arnhem-Zevenaar-Doetinchem wordt verbeterd en minder gevoelig voor storingen.

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers