Almelo-Mariënberg weer uit de startblokken

Nieuws

6 juni 2016

Hej 't al eheurd? De giga klus is kloar! Bussen weer in de remise, de trein weer uit de startblokken. Vandaag, na 37 dagen is het spoor Almelo en Mariënberg weer in gebruik. Zo zien we het graag, want de beste trein is altijd nog een rijdende trein.

Verbeteringen

Wat presteerden we en welke verbeteringen levert het op? In opdracht van de provincie Overijssel paste ProRail de sporen aan. Voordeel: na de zomer direct doorreizen tussen Hardenberg en Almelo. Daarnaast vernieuwden we het spoor (spoorstaven, ballast en dwarsliggers)  tussen Mariënberg en Almelo. Maar liefst ácht-tien kilometer! Een recordlengte in een aaneengesloten periode.

120

En er is nog veel meer aangepakt: het spoorwegemplacement Mariënberg is aangepast, op het traject zijn overwegen vernieuwd en is de beveiliging geüpgraded. Dat laatste  voor verhoging van de snelheid naar 120 km/uur. In Almelo is het spoor iets verlengd,  wat het overstappen vergemakkelijkt.

Puntjes

Aannemer Strukton Rail werkte met 45000 manuur aan het grote project. Een project met zo’n omvang levert onvermijdelijk hinder op. De komende periode werken we de spoorbaan af en zetten we de puntjes op de i. We danken omwonenden, weggebruikers en reizigers voor hun begrip.

Almelo-Marienberg (-Hardenberg) in cijfers

  • 50.000 ton oude ballast (spoorgrind) afgevoerd
  • 40.000 ton nieuwe stenen
  • 36.000 meter spoorstaaf
  • 34.000 dwarsliggers
  • 16 overwegen vernieuwd
  • Zes wissels vernieuwd
  • Drie perrons aangepast

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers