Amsterdam Centraal: ruimte voor meer treinen en reizigers

Nieuws

15 maart 2018

Amsterdam Centraal is één van drukste stations van Nederland. Het aantal treinreizigers zal verder toenemen én er moet ruimte worden gemaakt voor meer treinen. Nieuwe investeringen zijn dan ook noodzakelijk.

Ruimte maken

ProRail gaat op station Amsterdam Centraal de capaciteit, kwaliteit en robuustheid van de railinfrastructuur vergroten. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is hiervan de opdrachtgever. Perrons worden verbreed en verlengd. Omdat het station op een eiland ligt, moeten we ruimte scheppen door de huidige vier 'middensporen' weg te halen. Naast de ligging van de sporen worden wissels en seinen aangepast, evenals trappen, roltrappen en liften. Hierdoor kunnen treinen sneller en dichter achter elkaar rijden, met een grotere frequentie. De voorbereidingen zijn in volle gang, naar verwachting beginnen de werkzaamheden in 2022.

Extra perron op Amsterdam Zuid

Tevens heeft het ministerie de opdracht gegeven om de aanleg van een derde perron en twee extra sporen op station Amsterdam Zuid verder te onderzoeken. Daarmee wordt op termijn ruimte gemaakt voor het internationale treinverkeer. 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers