Automobilist rijdt boom kapot in Ommen

Nieuws

21 juni 2016

In Ommen bleven vanmorgen de spoorbomen dicht, een vervelende technische storing tijdens de ochtendspits. Hoewel de kabel snel was gemaakt bleef de kruising veel langer onbruikbaar dan nodig: een ongeduldige automobilist reed de top van een van de spoorbomen kapot. De boomrijder is bij de politie op kenteken gemeld.

Slalommen

De spoorwegovergang sloot rond de klok van 6 vanmorgen. Helaas openden de bomen niet meer door een defecte kabel tussen twee regelkasten. Monteurs repareerden ter plaatse, maar terwijl zij daarmee bezig waren reed het verkeer al slalommend tussen de bomen door. Anderen begonnen zelfs bomen omhoog te houden om auto's door te laten. Daarbij raakte een van de automobilisten de overwegboom, waar de top van afbrak. 

Onveilig 

Los van het feit dat dit verkeersgedrag uiterst onveilig is raakte door deze schade de overweg veel langer dan nodig in onbruik, met lange files en vele gedupeerden als gevolg. We voerden weer nieuwe materialen aan en om de reparatie uit te kunnen voeren regelde men verkeersregelaars ter plaatse zodat de werkers veilig kunnen repareren. De wachttijd liep daarmee uiteindelijk op tot meer dan 3 uur. Bij storingen van overwegen is om deze redenen slalommen verboden. Zo mogelijk moet men omrijden of anders geduld opbrengen tot de overweg weer in werking is.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers