Beruchte overweg in Waddinxveen afgesloten

Nieuws

10 maart 2017

De beruchte spoorwegovergang aan de Bredeweg tussen Zevenhuizen en Waddinxveen is deze week afgesloten door ProRail. In het verleden gebeurde hier verschillende ongelukken, waarbij dodelijke slachtoffers zijn gevallen.

Tunnel in plaats van overweg

In plaats van de overweg is een tunnel aangelegd voor bestemmingsverkeer. De tunnel is enkelbaans, dus automobilisten uit beide richtingen moeten op hun beurt wachten. Daarvoor zijn verkeerslichten neergezet. Doorgaand vrachtverkeer rijdt sinds de opening in december over de Moordrechtboog. ProRail sluit de Bredeweg eind deze maand aan op de nieuwe doorgang onder het spoor.

Veilig gedrag bij overwegen van levensbelang

Op de overweg aan de Bredeweg gebeurden verschillende ongelukken nadat mensen overstaken terwijl de spoorbomen dicht waren. Behalve dat ProRail waar mogelijk gelijkvloerse overwegen vervangt door tunnels, bruggen of viaducten, waarschuwt de spoorbeheerder ook veelvuldig voor de gevaren van oversteken terwijl de spoorbomen dicht zijn. In de afgelopen 3 jaar kwamen maar liefst 45 meldingen binnen van overstekers die dichte bomen of andere waarschuwingen negeerden. En dat is nog maar het  topje van de ijsberg. Op het negeren van waarschuwingssignalen bij overwegen staan hoge botes, die kunnen oplopen tot 230 euro.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers