Bestuurder veegwagen overleden na aanrijding met trein

Nieuws

28 december 2022

Bij een aanrijding tussen een veegwagen en een trein, is de bestuurder van de veegwagen om het leven gekomen. De trein is daarbij ontspoord. Van de 35 inzittenden in de trein raakten er twee licht gewond. Ook de machinist van de trein is licht gewond geraakt. Het ongeval vond vanmiddag plaats op de spoorwegovergang N554 / Spoorstraat in Tienray. De 35 inzittenden van de trein worden opgevangen in het gemeentehuis in Horst. Daar wordt ook slachtofferhulp aangeboden.

Oorzaak

Onderzoek moet uitwijzen wat de oorzaak van deze aanrijding is. Het Team Tactische Ondersteuning Verkeersongevallen (TTOV) van de politie doet op de locatie onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.

Schade

Door de aanrijding is de trein ontspoord en is grote schade aan de infrastructuur ontstaan. Hierdoor is er geen treinverkeer mogelijk tussen Venlo en Venray – Nijmegen. De eerste schatting is dat de herstelwerkzaamheden tot morgen einde dag in beslag zullen nemen.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers