Big toys for big boys

Nieuws

Gepubliceerd op 10 maart 2016 - Laatste update: 16 augustus 2020 10:54 uur

Bij Lunetten heeft ProRail een nieuwe tunnel gebouwd, zodat treinen elkaar niet meer hoeven te kruisen. Het nieuwe spoor gaat na het Paasweekend in dienst en zo'n tunnel moet natuurlijk veilig zijn. Daarom hebben we hem onlangs getest met ons gloednieuwe bergingsvoertuig.

Een auto met treinwielen

Onze collega's van incidentenbestrijding moeten snel in het spoor kunnen om de boel te herstellen. Het bergingsvoertuig kan op de weg én op het spoor rijden. Hierdoor wordt er veel tijd gewonnen. Aan boord zit gereedschap in alle soorten en maten. Big en small toys for onze boys. Vandaar dat president-directeur Pier Eringa ook even langs kwam om de test met eigen ogen te aanschouwen. Meer foto's vind je op Facebook.

ProRail incidentenbestrijding

Een schip dat tegen een spoorbrug vaart, een overweg die niet meer open gaat, een zwaan die een nest bouwt net naast het spoor of een trein die stilstaat… het zijn dingen die de incidentenbestrijders van ProRail dagelijks kunnen tegenkomen in hun werk. Zij zorgen ervoor dat het spoor na een incident snel weer veilig te gebruiken is.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers