Blije gezichten op de Spoorwensdag

Nieuws

Gepubliceerd op 25 mei 2022

Het kon weer. Na twee jaar mochten we, samen met NS, weer wensen vervullen voor jong en oud. Groot feest voor de 60 VIP's die hun wildste, liefste en leukste spoordromen vandaag in vervulling zagen gaan. De vijftiende editie van de Spoorwensdag leverde dan ook talloze blije gezichten op. Ook bij ouders en vrijwilligers.

Muzikale aftrap

“Wat een feest om weer zo uit te kunnen pakken met de Spoorwensdagen. Wat mij betreft toch wel de vrolijkste spoordag van het jaar”, vertelt Ans Rietstra, COO bij ProRail. Zij gaf vanochtend samen met Anneke de Vries van NS het startsein op station Utrecht Centraal. “Mooi om het enthousiasme van de vrijwilligers te zien. Zij zetten zich vol trots in om spoorwensen uit te laten komen. Zo krijgen de VIP’s van vandaag een feestelijk kijkje in de keuken van de spoorsector.’’

 

 • Jonathan (16) liep mee op de treinverkeersleidingspost in Utrecht
  Jonathan (16) liep mee op de treinverkeersleidingspost in Utrecht
 • Certificaat behaald
  Certificaat behaald
 • Anneke de Vries (NS) en Ans Rietstra (ProRail) gaven op Utrecht Centraal het startsein
  Anneke de Vries (NS) en Ans Rietstra (ProRail) gaven op Utrecht Centraal het startsein
 • Bezoekje aan de blustrein op de Waalhaven
  Bezoekje aan de blustrein op de Waalhaven

Op bezoek bij het OCCR

Ook CEO John Voppen droeg zijn steentje bij. Hij was vanmiddag aanwezig op het Operationeel Controle Centrum Rail (OCCR), waar meerdere wensen in vervulling gingen. John: “Leuk om te zien hoe jong en oud kennismaken met het werk van onze mensen die het landelijke treinverkeer monitoren en bijsturen. Een unieke kijk in het hart van onze organisatie. Mooi dat we hun en onze passie zo kunnen delen. Daarnaast is het prachtig om te zien hoe ProRail en NS samen deze mooie dag mogelijk maken.”

Van schoolklas tot spoorfanaat

Het scala aan wensen was breed. Zo ging Gijs op bezoek bij Kijfhoek om eindelijk het heuvelproces zelf te aanschouwen en keek Jonathan hoe het werkt op een verkeersleidingspost. Na zijn studie wil hij graag de opleiding tot verkeersleider volgen. Na vandaag waarschijnlijk nog liever! Aan het einde van de dag zijn wensen van zowel schoolkinderen en jonge families als oudere trein- en spoorfanaten in vervulling gegaan. Daarvoor gaat onze dank uit naar de maar liefst 130 vrijwilligers uit de spoorsector die zich vandaag hebben ingezet voor deze feestelijke dag.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers