Bloemen voor Vierdaagse Apeldoorn

Het bestuur van de Vierdaagse Apeldoorn is gisteren alvast in de bloemen gezet: ProRail is blij met hun inzet voor veiligheid ook bij spoorwegovergangen. Vandaag (vrijdag) sluit de Vierdaagse af.

Waardering

‘De organisatie verdient wat ProRail betreft een grote pluim. Morgen, op de slotdag zijn de bloemen voor de wandelaars, maar vandaag al voor het bestuur. Want zij hebben bij de veiligheid ook gedacht aan het spoor en dat waarderen wij zeer.’ Voorzitter Joop Achterkamp en John de Jager van de organisatie van de Vierdaagse Apeldoorn kregen de bloemen van regiodirecteur Jan Mulder. 

Vrijwilligers

Voor de veiligheid van de deelnemers zet de organisatie vele vrijwilligers in. ProRail is er blij mee dat de spoorwegovergangen daarin zijn meegenomen. Bij alle overwegen staat een regelaar die toeziet en helpt bij het oversteken. Ook werd via de website van tevoren al opgeroepen alert te zijn bij het oversteken van het spoor: “Even wachten is voor de veiligheid in ieders belang. Je wilt het toch niet meemaken dat...”

Automatisch

Tijdens evenementen lopen mensen bijna automatisch met de massa mee. Bij spoorovergangen kan dat tot gevaarlijke situaties leiden. Ondanks bellen en bomen lopen mensen soms toch door, of er ontstaan ongelukkige opstoppingen. Extra toezicht en begeleiding bij zulk soort evenementen is daarom geen overbodige luxe. 

Gepubliceerd op