Botsing op bewaakte overweg bij Wouw

Nieuws

Gepubliceerd op 28 april 2017 - Laatste update: 16 augustus 2020 12:26 uur

Vanochtend is een NS- Intercity trein om iets voor 7.00 uur in botsing gekomen met een dieplader op de bewaakte overweg aan de Plantagebaan in Wouw bij Roosendaal. De Veiligheidsregio MWB meldt dat de conducteur lichtgewond is en dat er bussen aanwezig zijn om treinpassagiers op te vangen en verder te vervoeren.

Schade aan het spoor

Door de botsing is de trein ontspoord en heeft het spoor flinke schade opgelopen. Voordat de totale schade goed kan worden opgenomen en met herstel begonnen kan worden, moet eerst het onderzoek ter plekke door politie, ProRail en de Inspectie Leefomgeving en Transport afgerond worden. Op dit moment kan ProRail nog niet aangeven hoe lang een en ander gaat duren. Zodra er meer bekend is, melden we dat.

Bussen

Vanwege de aanrijding rijden er tussen Bergen op Zoom en Roosendaal bussen in plaats van treinen. Check voor je op reis gaat de reisplanner van je vervoerder voor het meest actuele reisadvies.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers