Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het openbaar vervoer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in trein, bus, tram en metro moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Bouw Station Assen - update!

Nieuws

8 november 2017

Station Assen is in aanbouw. ProRail bouwt een nieuwe overkapping van hout en een nieuwe tunnel onder de sporen. De houten dakconstructie is door zijn bijzondere ontwerp een echte blikvanger. Hoe staat de bouw ervoor? Kijk de foto's en video!

Filmpje met impressie van de bouw van het nieuwe station Assen

Bekijk: ProRail bouwt station Assen

Houten overkapping 

De houten overkapping is opgebouwd uit allemaal losse balken. Al het hout is vooraf op maat gemaakt. Geen plankje is hetzelfde. Daarom hebben alle onderdelen een nummer gekregen. Op de bouwplaats ligt alles keurig gesorteerd klaar. Stuk voor stuk worden de onderdelen geplaatst en met behulp van de nummering komt alles precies op zijn plek. Deze puzzel is al flink gevorderd. Over deze kenmerkende houten balken komen doorzichtige kunstof platen. Zo blijft iedereen straks droog.

Burgemeester Assen trots

Meer informatie over station Assen: https://www.prorail.nl/projecten/stationsomgeving-assen

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers