Brandoefening Schipholtunnel

Nieuws

21 september 2015

We hopen het nooit mee te maken, maar we willen er wel zo goed mogelijk op zijn voorbereid: brand in de Schipholtunnel. Afgelopen weekend oefenden we daarom onder leiding van de veiligheidsregio Kennemerland.

In de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 september brak er zogenaamd brand uit in een trein in de tunnel. Het fictieve incident werd met behulp van zo'n 60 figuranten en een trein zo realistisch mogelijk in scene gezet. Daarbij was het aan onze mensen van incidentenbestrijding, de brandweer, de koninklijke marechaussee en Amsterdam Schiphol Airport om de 'passagiers'in veiligheid te brengen.

Afspraken

Oefenen is belangrijk om na te gaan of de afspraken en procedures die er liggen ook kloppen als er ooit echt brand uitbreekt. Want het kan mooi op papier staan, maar het daadwerkelijk samenwerken en doen geeft de beste indicatie of alle afspraken goed functioneren.

Geen hinder

De oefening was in een van de tunnelbuizen van de Schipholtunnel. Passagiers en het treinverkeer ondervonden er geen hinder van.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers