Breda: bouwschutting met grote K

Nieuws

Gepubliceerd op 1 oktober 2015 - Laatste update: 14 augustus 2020 21:50 uur

Intrigerend, vermakelijk en verrassend. De bouwschuttingen aan de centrumzijde van station Breda vertellen sinds deze week een schitterend beeldverhaal gemaakt door grafisch ontwerp studio Staynice uit Breda.

Op het eerste gezicht vormen de panelen een kleurrijk geheel. Maar wie goed kijkt, kan veel meer zien en ontdekken. Gezamenlijk beelden de panelen een dag van een treinreiziger uit. Van het ontwaken tot reizen en weer huiswaarts keren. En daarmee brengen de panelen ook dit deel van het station - dat nog in aanbouw is - alvast tot leven.

Station Breda

In Breda bouwen Ballast Nedam/Hurks in opdracht van NS, ProRail en de gemeente Breda een nieuw station omdat het oude station niet meer voldeed aan het groeiend aantal reizigers. In september 2014 heeft de bouw van het nieuwe station zich grotendeels verplaatst van de noord- naar de zuidkant. Hier wordt gewerkt aan de bouw van de nieuwe entree, een nieuwe fietsenstalling en twee woningblokken. Als alles verloopt volgens plan is het nieuwe station najaar 2016 gereed.
 

 

 

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers