Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Brug nog kapot, treinen Alphen - Gouda rijden weer

Nieuws

14 mei 2018

Ondanks grote schade aan de ‘Vierde Gouwebrug’ rijden er weer treinen tussen Boskoop en Gouda. ProRail leidt treinen om via de ‘Hefbrug’. Dat is de andere spoorbrug bij Gouda.

Aanvaring

Op zondagavond 13 mei is een containerschip tegen een draaibare spoorbrug in Gouda gevaren. De ‘Vierde Gouwebrug’ is ernstig beschadigd waardoor de brug niet berijdbaar is. Door om te rijden kunnen we nu treinen via de andere brug laten rijden.

Herstel

Experts van Movares onderzoeken op dit moment hoe zij de brug zo snel mogelijk kunnen herstellen. Vanmiddag wordt besloten of we daarbij uitgaan van een tijdelijke of een definitieve oplossing. Op het stukje spoor rond de brug dat op dit moment niet kan worden bereden voeren wij in de tussentijd onderhoud uit.

Brug van zijn plek

Het gaat om grote schade. De brug is van zijn plek verschoven, en omdat een deel van de brug draait om schepen door te laten, is het plaatsen van extra ondersteuning van de brug geen gemakkelijke operatie. Later vandaag hopen we aan te kunnen geven wanneer de werkzaamheden zijn afgerond en de brug weer functioneert.

Onderzoek

ProRail doet samen met de betrokken partijen onderzoek naar de oorzaak van het incident. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) is daarbij aangesloten.

Reisplanner

Door het incident rijden wel minder treinen dan gebruikelijk tussen Alphen aan den Rijn en Gouda. Check je reisplanner voor vertrek.

 

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers