Busbrug bereikt volgens planning de overkant

Nieuws

Gepubliceerd op 19 mei 2018 - Laatste update: 16 augustus 2020 14:07 uur

De inrijdoperatie van de Zwolse busbrug is minutieus voorbereid en tot nu toe volgens planning en tevredenheid van alle partijen verlopen.

Vannacht na de laatste trein en het afkoppelen van de stroom op de bovenleiding werd rond de klok van 03:30 uur het 1000 ton zware en 110 meter lange 'gevaarte' in beweging gebracht met speciale Sarens transportwagens en ging het geheel op weg naar de overkant van het spoor richting het gebouw "City-Post".

Tribune

Met een snelheid van een meter per tien minuten oogde de 'inrijdoperatie' voor menigeen toch sneller dan gedacht. Voor de unieke opratie was een tribune gebouwd om de geinteresseerde Zwollenaar en pers een logeplaats te gunnen voor het megaschouwspel. Ook wethouder Ed Anker was op de vroege ochtend op de tribune te vinden om het technische schouwspel van dichtbij gade te slaan. Het huzarenstukje is met mooie foto's vastgelegd. Ook zijn er drone-beelden gemaakt die later op de ProRail website worden gepubliceerd. Bekijk hier de foto's van Stefan Verkerk.

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers