Bye bye overweg Moordrecht

Nieuws

9 maart 2016

Door de spoorwegovergang bij de afrit Moordrecht aan de A20 te vervangen door een viaduct over het spoor, heeft ProRail de doorstroming van het wegverkeer helpen verbeteren. Voor het lokale verkeer heeft ProRail bovendien een tunnel onder het spoor aangelegd met aparte rijbaan voor fietsers.

Knelpunt

De rijksweg A20 is de belangrijkste verbinding tussen Rotterdam en Gouda. De afrit Moordrecht vormde een knelpunt, zowel in als buiten de spits. Door de gelijkvloerse spoorovergang direct na de afrit kon het verkeer niet goed doorstromen. Daardoor liep het verkeer vast op de A20.

Doorstroming verbeteren

Rijkswaterstaat wilde de doorstroming én de verkeersveiligheid verbeteren. Daarvoor hadden ze de hulp en spoorse kennis van ProRail nodig. Door de handen in een te slaan zijn deze doelen binnen tijd en budget bereikt. ProRail, Rijkswaterstaat, gemeente Zuidplas en Provincie Zuid-Holland hebben nauw en prettig samen gewerkt. Het project, dat zeven maanden eerder dan gepland is afgerond, kostte in totaal 73 miljoen euro. ProRail betaalde daarvan 20 miljoen euro. 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers