Calandbrug voorlopig niet te gebruiken voor wegverkeer

Nieuws

11 mei 2022

Sinds dinsdagmiddag is de Calandbrug bij Rozenburg niet meer in gebruik. Hoewel er al enige tijd geen treinen meer over deze brug rijden is hij nog wel in beheer van ProRail. Rijkswaterstaat is de eigenaar van deze brug. Er is besloten hem open te stellen voor de scheepvaart. Dat betekent dat automobilisten, fietsers en voetgangers voorlopig geen gebruik kunnen maken van de brug.

Onderzoek naar herstel

ProRail onderzoekt op dit moment de beste manier van herstel. De storing kwam aan het licht bij een standaardinspectie. Kapotte lagers van het omloopwiel zijn waarschijnlijk de oorzaak. Om de veiligheid te garanderen is besloten de brug voorlopig niet meer te laten draaien. We snappen dat dit heel vervelend is voor de omgeving en doen er alles aan dit zo snel mogelijk te verhelpen. De eerste prognoses wijzen uit dat dit zeker enkele weken gaat duren.

Omleidingen

Tot die tijd heeft Rijkswaterstaat omleidroutes ingesteld. Het wegverkeer kan omrijden via de Thomassentunnel. Gevaarlijke stoffenvervoer en langzaam verkeer kan omrijden via het onderliggende wegennet, de route over de Rozenburgsesluis, dus de Theemsweg en de Neckarweg. Fietsers en voetgangers worden ook omgeleid via de fiets- en voetpaden langs dezelfde route.

Er is rond de tien minuten extra reistijd voor autoverkeer en rond de twintig minuten voor fietsers.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers