Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Campagne Rookvrije Generatie: Rookvrij = Gastvrij

Nieuws

13 juni 2024

Op station Amersfoort vonden woensdag 12 juni opnames plaats voor een nieuwe campagne van Rookvrije Generatie. ProRail en NS doen mee aan deze campagne.

Aandacht voor rookvrije stations

"Ik vind het belangrijk om actief bij te dragen aan een toekomstige rookvrije generatie", vertelt stationsinspecteur Andrej Mioc. "Het is fijn dat we, samen met onze collega’s van NS Stations, in een gezamenlijke campagne aandacht kunnen vragen voor rookvrije stations en perrons."

Rookvrij beleid

Onze stations en perrons zijn sinds 1 oktober 2020 rookvrij. Het rookvrije beleid wordt op de stations kenbaar gemaakt via de huisregelborden. Toch blijkt het nog niet voor iedereen duidelijk dat op de stations en perrons niet mag worden gerookt, en dat vapen onder datzelfde rookverbod valt. Met de campagne willen ProRail en NS deze boodschap nog eens onder de aandacht brengen.

Ook worden al geruime tijd geen rookwaren meer verkocht op stations. Hiermee komen ProRail en NS tegemoet aan de behoefte aan een rookvrije reisomgeving van het merendeel van de reizigers. Met ons rookvrije beleid, leveren we bovendien een bijdrage aan het streven van de overheid naar een rookvrije generatie in 2040.

Campagne op social media

De campagne van Rookvrije Generatie start op social media in de maand juli. ProRail en NS voeren de campagne op de stations in september/oktober, als iedereen weer naar school en aan het werk gaat.

De beweging Op weg naar een Rookvrije Generatie is een initiatief van de Hartstichting, KWF en Longfonds, vanuit de samenwerking Gezondheidsfondsen voor Rookvrij.

In de campagne staan kinderen van het zogenoemde Rookvrije Generatie-team centraal. Zij zijn op pad om Nederland bekend te maken met 'rookvrij = gastvrij' en bezoeken verschillende grote Nederlandse bedrijven die de Rookvrije Generatie een warm hart toedragen. Zoals dus ProRail en NS.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers