Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Certificaat op zak!

Nieuws

4 april 2019

Maar liefst 24 studenten hebben woensdagmiddag 3 april het keuzedeel Introductie Railtechniek succesvol afgerond. ProRail feliciteert ze van harte met dit mooie resultaat!

De studenten presenteerden, bij Railcenter, in groepjes hun eindopdracht. Die bestond uit een presentatie over de inhoud van het keuzedeel en over een verdiepingsonderwerp. Na afloop kregen alle deelnemers van projectleider Marcel van Ravenhorst van Railcenter hun welverdiende certificaat. Wouter van Dijk (ProRail-directeur Asset Management) sprak de studenten toe en nodigde ze uit om in die mooie spoorsector te komen werken. Ook reikte hij gouden spoorstaafjes uit voor de beste presentaties. Railcenter, Van Gelder Rail, BAM Infra Rail, VolkerRail, Strukton Rail en ProRail zijn trots op dit mooie resultaat en het succesvolle eerste jaar van deze keuzemodule.

Keuzemodule MBO

De MBO’ers van ROC Amersfoort zijn de eerste studenten die dit nieuwe keuzevak van hun opleiding volgen. Daar zijn wij erg blij mee, want wij kunnen mensen met een technische achtergrond heel goed gebruiken bij ProRail en in de spoorsector. De studenten hebben tijdens dertien lesdagen alles geleerd over de verschillende aspecten van werken aan en rondom het spoor.

Twee dagen

ProRail nam de studenten twee dagen onder haar hoede. Op de eerste dag werden de studenten welkom geheten bij het Operationeel Controle Centrum Rail (OCCR) in Utrecht. Hier kregen ze eerst een presentatie over het OCCR een rondleiding. De studenten stelde op simulatoren rijwegen in en leerde hoe hoogspanningsinstallaties worden geschakeld. Daarnaast werden ze ingelicht over de veiligheidscultuur op en rond het spoor en speelden ze een dienstregelingsspel. Op de tweede dag gingen onze incidentenbestrijders met de studenten aan de slag op hun post aan de Nijverheidsweg in Utrecht. Daarna bezochten de studenten de bouwplaats in Driebergen-Zeist. Een impressie van deze dagen zie je in het onderstaande filmpje. De andere elf lesdagen namen het Railcenter en verschillende aannemers voor hun rekening.

Bekijk: MBO Railtechniek meets ProRail

Werken bij ProRail

Ook meewerken aan vervoer waar Nederland beter van wordt? Kijk dan op www.werkenbijprorail.nl.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers