Coole timelapse van Leeuwarden Werpsterhoeke

Nieuws

25 mei 2016

Giga SPMT's (Self Propelled Modular Transporters), speciale werktreinen en brute graafmachines in actie zien? Het kan in deze timelapse! Je ziet Leeuwarden Werpsterhoeke, hoe we in een paar dagen en nachten spoor verwijderen, nieuwe dekken inrijden en met grind afbouwen. En voilà, de treinen rijden alweer.

Bekijk: Timelapse Leeuwarden Werpsterhoeke

Onderdoorgangen

ProRail werkt aan Leeuwarden Werpsterhoeke: een nieuw station met twee onderdoorgangen. Voor een veilige kruising met het spoor voor fietsers, voetgangers en automobilisten. Het nieuwe station komt te liggen ten zuiden van Leeuwarden, aan de spoorlijn Leeuwarden-Zwolle. Naast een station bouwen we twee onderdoorgangen. Eén onder het nieuwe station voor fietsers en voetgangers, met tegelijk toegang tot het station. En één onderdoorgang voor auto’s, vrachtwagens en landbouwverkeer, ten zuiden van het station. Al het verkeer kan probleemloos het spoor kruisen.

Station

Na 2018, als De Zuidlanden en Nieuw Stroomland verder ontwikkeld zijn, volgt het station. ProRail werkt aan station Leeuwarden Werpsterhoeke in opdracht van de provincie Fryslân en gemeente Leeuwarden. Het project is onderdeel van het Regiospecifiek Pakket Zuiderzeelijn en van de overeenkomst ‘Bereikbaar Leeuwarden’.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers