Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Crisisoefening op station Amersfoort

Nieuws

11 september 2018

Op woensdag 12 en donderdag 13 september vindt een crisisoefening plaats in en rondom station Amersfoort. Het gaat om een grote landelijke oefening van Veiligheidsregio Utrecht (VRU), politie, defensie, NS, gemeente Amersfoort en ProRail. Tijdens de oefening met de naam ‘Alert’ gaan deze partijen oefenen met een scenario waarin een terroristische aanslag centraal staat.

Geen hinder voor treinverkeer

Trein- en busreizigers, omwonenden en werknemers van omliggende bedrijven hebben weinig last van de oefening. Treinen en bussen rijden volgens de dienstregeling en het station en de perrons zijn gewoon bereikbaar. Ook woningen en bedrijven zijn gewoon bereikbaar. Wel zijn er vanaf 12 september 8.00 uur tot 13 september 14.00 uur politie- en defensiepersoneel in uniform op en rondom het station aanwezig. Gedurende de twee dagen worden situaties nagebootst waarbij acteurs worden ingezet.

Doel van de oefening

Terrorisme is een risico dat voor Nederland niet kan worden uitgesloten. Daarom is het van belang dat hulpdiensten zo goed mogelijk zijn voorbereid. Dat wordt onder meer gedaan door samen te oefenen. Het doel van deze oefening is om bij een terroristische aanslag een zo goed mogelijke samenwerking tussen de verschillende deelnemende partijen tijdens een crisis tot stand brengen.
 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers