Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Dag van de Meteorologie: 24 uur per dag monitoren

Nieuws

23 maart 2017

Het weer, Nederlanders praten er graag over. Vandaag is de Dag van de Meteorologie. ProRail volgt de weersverwachtingen op de voet. 24 uur per dag, zeven dagen in de week monitoren onze meteorologen de voorspellingen. Belangrijk, want verschillende weersomstandigheden zijn van invloed op het spoor. Is er een 'weerevent' op komst? Dan trekken de meteorologen tijdig aan de bel en bereiden we maatregelen voor.

Bekijk: Dag van de Meteorologie: 24 uur per dag monitoren

Maatregelen om storingen te voorkomen

Voor ieder weertype zijn marges bepaald: wanneer is er niets aan de hand, wanneer letten we extra op, wanneer bereiden we maatregelen voor? Zodra er een zogenaamd weerevent ontstaat - een voorspelling buiten de afgesproken marges - stemmen de meteorologen van Weerplaza af met het Weerbureau Spoorbranche over de vervolgstappen.

We houden bijvoorbeeld storingsmonteurs en wegsleeplocs paraat, instrueren sneeuwploegen en zetten de wisselverwarming aan. Alleen als het echt niet anders kan besluiten we samen met de vervoerders tot een aangepaste dienstregeling. Ons doel? De treindienst beheersbaar, in control, houden.

 

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers