Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Dag van het stationsgebied Nijmegen

Nieuws

13 september 2022

Op donderdag 22 september is de Dag van het stationsgebied in Nijmegen, die in het teken staat van het informeren en inspireren van Nijmegenaren. We gaan in gesprek over maatschappelijke thema’s die in het stationsgebied samenkomen en voor Nijmegen belangrijk zijn, zoals bereikbaarheid, duurzaamheid en woningnood. Ook ProRail is aanwezig.

Samenwerking

De uitvoering van ruim 25 projecten in de komende tien jaar gaat ervoor zorgen dat Nijmegen een nieuw en toekomstbestendig stationsgebied krijgt, waar het prettig en veilig reizen, wonen, werken, winkelen en verblijven is. Hierin werkt de gemeente Nijmegen samen met ProRail, NS, provincie Gelderland, ontwikkelaars en corporaties.

Thema’s

Op de Van Schaeck Mathonsingel staan vijf minipaviljoens. In één paviljoen vindt u de digitale kaart van het stationsgebied met daarbij op hoofdlijnen de stand van zaken van de verschillende projecten. Daarnaast zijn er vier paviljoens die elk een eigen thema hebben: Klimaat & Groen, Stadsleven, Reizen van de toekomst en Leefbaar vertrouwen.

In elk paviljoen zijn mensen aanwezig vanuit de partijen die een rol spelen in het gebied. U kunt zich laten informeren over de onderwerpen, maar het is vooral de bedoeling dat we de ideeën, wensen en zorgen van de Nijmegenaren ophalen. Praat en denk met ons mee.

Activiteiten

Er is meer te doen die dag: er zijn korte lezingen over verschillende onderwerpen, wandelsafari’s in het gebied met thema’s als cultuurhistorie, groen en meer. Voor kinderen staan er ook leuke activiteiten op de agenda: maak je eigen bloemenbom, suikerspin of ga bijvoorbeeld lollyvissen.

Om 17.00 uur is er een officieel moment waarop burgemeester Hubert Bruls, gedeputeerde Jan van der Meer, de regiodirecteuren Danou Veenhof (ProRail) en Maarten Haverkamp (NS) het startsein geven voor de publiekscampagne van het gehele stationsgebied.

Waar en hoe laat?

Iedereen die interesse heeft in wat er gaat gebeuren in het gebied is tussen 15:00 en 20:00 uur welkom op de Van Schaeck Mathonsingel, vlak voor het station Nijmegen.

De dag is een informele dag en niet bedoeld als formele inspraak of participatie op de verschillende projecten in het stationsgebied. Voor het formele traject worden per project of deelgebied aparte participatiemomenten georganiseerd.

Bekijk het programma

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers