Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Damwanden ‘ingedrukt’ op Amsterdam Centraal

Nieuws

3 juli 2024

Op station Amsterdam Centraal is Strukton tot eind deze week bezig met het indrukken van damwanden. Dit is nodig om de fietsenstalling te kunnen bouwen. Die komt onder de sporen aan de oostkant van het station en biedt plaats aan ruim 8500 fietsen.

Hinder voorkomen

Door de damwanden in te drukken, voorkomt Strukton geluid- en trillingshinder. De aannemer opereert op een postzegel, en dat terwijl er ook andere aannemers werken en het station gewoon in bedrijf is.

 • Door de damwanden in te drukken, voorkomt Strukton geluid- en trillingshinder
  Door de damwanden in te drukken, voorkomt Strukton geluid- en trillingshinder
 • De lasser aan het werk
  De lasser aan het werk
 • Er wordt met twee kranen tegelijk gewerkt
  Er wordt met twee kranen tegelijk gewerkt
 • De treinen blijven gewoon rijden tijdens deze werkzaamheden
  De treinen blijven gewoon rijden tijdens deze werkzaamheden

Bouwen op een eiland

Deze werkzaamheden zijn onderdeel van het Programma Hoogfrequent Spoor. Het aantal treinreizigers op Amsterdam Centraal zal naar verwachting stijgen van 200.000 naar 275.000 per dag in 2030. Hierdoor is er meer ruimte nodig, ook voor meer treinen. Naast de verbouwing van het station worden aan de oostkant van het station de vijf Oostertoegangsbruggen vernieuwd en bouwt ProRail een ongelijkvloerse kruising bij de Dijksgracht.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers