De eerste 500 meter spoor in Wehl vernieuwd

Nieuws

25 maart 2019

Afgelopen weekend, 23 en 24 maart, heeft Strukton Rail in opdracht van ProRail de eerste 500 meter spoor van Wehl richting Didam vernieuwd. De rails, dwarsliggers (bielzen) en ballastgrind is met groot werkmaterieel compleet vernieuwd.

Twee dagen hard werken

Om de werkzaamheden in Wehl mogelijk te maken, reden er gedurende het weekend geen treinen tussen Arnhem en Doetinchem. In totaal wordt er circa 5 kilometer spoor vernieuwd tussen Wehl en Didam. Het resterende vernieuwingswerk voert Strukton Rail uit in de periode van 26 juli t/m 11 augustus. De foto's van het vernieuwingswerk van afgelopen weekend ziet u hierboven.

Naast de werkzaamheden in Wehl werd in Zevenaar ook een duiker vervangen (betonnen buis onder het spoor door) en een stuk van de bovenleiding in het spoor aangepast; en werd in Didam een stuk spoor verlegd.

Tunnel Babberichseweg

Vandaag, 25 maart, is ook een begin gemaakt aan het voorbereidende werk voor het inschuiven van de verkeerstunnel bij de Babberichseweg in Zevenaar. Hier bouwt de aannemer in de komende maanden naast het spoor de tunnel voor fietsers en voetgangers. In de bovengenoemde periode van 26 juli t/m 11 augustus wordt het spoorkruisend deel van de tunnel op zijn plek geschoven.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers