Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het treinverkeer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in het openbaar vervoer moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Raildagen: de spoorsector opent deuren

Nieuws

6 september 2023

Op 15 en 16 september zijn de Raildagen. Door het hele land openen (spoor)bedrijven trots hun deuren om jou een kijkje achter de schermen te gunnen en je zo meer te laten weten van de wereld achter het spoor. De Raildagen zijn een initiatief van Railforum, een onafhankelijke kennisnetwerk voor de ov- en spoorsector.

Locaties

ProRail doet ook mee. Onze deuren staan op vrijdag 15 en zaterdag 16 september open in Utrecht en in Rotterdam. Op ons hoofdkantoor (De Inktpot) in Utrecht halen onze collega’s alles uit de kast om jou meer te vertellen over het spoor. Je kunt hier terecht voor een rondleiding, een escaperoom, een spoorspel en een legotafel waar je je eigen spoor te bouwen. Ook kun je met onze incidentenbestrijders in gesprek over hun werk. Voor aantal onderdelen dien je je aan te melden. Dat kan op de dag zelf of nu al.

Meld je aan voor onderdelen in de Inktpot Meld je aan voor onderdelen in de Inktpot

Aan de Butaanweg in Rotterdam geven we een demonstratie van het blusarmvoertuig. Incidentenbestrijding geeft ook uitleg over incidenten met gevaarlijke stoffen met behulp van een oefencontainer. Voor dit onderdeel dien je je eerst aan te melden.

Meld je aan voor de demonstratie Meld je aan voor de demonstratie

Spoorgoederenvervoer

Emplacement Waalhaven Zuid bestaat uit ruim 50 sporen. Goederentreinen rijden af en aan en verdelen de wagons door middel van het zogenaamde rangeren. Heb je altijd al eens een emplacement met goederentreinen willen zien? En ben je nieuwsgierig naar de blustrein? Kom dan naar de raildagen op vrijdag 15 en zaterdag 16 september in Rotterdam. Deze demonstratie vindt plaats op het terrein van Alstom (Blindeweg 17, Rotterdam).

De locaties in Rotterdam liggen op ongeveer 20 minuten fietsen van elkaar. Met de auto doe je er zo’n zeven minuten over.

Meld je aan voor het evenement bij Alstom Meld je aan voor het evenement bij Alstom

Raildagen

Ook andere bedrijven openen de deuren. Zo kun je ook deze dagen een bezoek brengen aan emplacement Roosendaal, een proefritje maken als metrobestuurder in Rotterdam, de toekomst van het spoor bekijken op Delft Campus of de treinen van Arriva bekijken in Groningen.

Bekijk alles Bekijk alles

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers