De Rotterdamse ‘fluitketel’ straks weer fonkelnieuw

Nieuws

2 februari 2018

ProRail en aannemer Kuurnan West BV poetsen de komende maanden de eigenzinnige kap van station Rotterdam Blaak – in de volksmond de ‘Fluitketel’ – op tot de blinkende parel die het ooit was. De verweerde en vies geworden transparante panelen worden vervangen en het metalen framewerk wordt schoongemaakt en geschilderd.

Bekijk: Station Blaak in de steigers

We zijn deze week nog bezig met het plaatsen van een enorme steiger, vanaf de perrons tot bovenin de kap. Die steiger moet zo worden gebouwd dat reizigers geen verf of reinigingsmiddelen op hun hoofd kunnen krijgen, dus dat is een flinke klus.

Panelen vervangen

Als de steiger af is, zijn we twee maanden bezig met het reinigen en schilderen en het vervangen van de doorzichtige, kunststof platen. Dat is een arbeidsintensief karwei, omdat de panelen veel verschillende groottes hebben. Dat betekent dat die iedere keer weer op maat moeten worden gemaakt.
 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers