De Six Pack van ProRail

Nieuws

16 juli 2020

Juli en augustus zijn de vakantiemaanden, maar niet voor ons. ProRail werkt deze maanden keihard door aan de vernieuwing van het spoor. Juist in de vakantietijd pakken we groot werk aan, omdat het dan minder druk is in de trein. Daardoor hebben minder reizigers last van werkzaamheden. Toch kan ons werk impact hebben op je treinreis, dus check voor vertrek altijd je reisplanner!

Six Pack

We werken door het hele land op verschillende plekken. De zes blikvangers deze zomer zijn Amsterdam, Arnhem Velperpoort, Utrecht Demka-spoorbrug, Geldermalsen, Hardegarijp-Buitenpost en Zwolle. We werken aan het spoor om meer treinen te laten rijden en vervangen op een aantal plekken bovenleidingen, het spoor of wissels.

Amsterdam

ProRail werkt 14 tot 30 juli aan het spoor in Amsterdam. We bouwen nieuwe seinen, wissels, trappen en een tunnel om de grote reizigersgroei in de regio op te kunnen vangen. Samen met de gemeente Amsterdam, GVB, NS en Vervoerregio Amsterdam (VRA) zijn voorbereidingen getroffen. Deze werkzaamheden veroorzaken langere reistijd en hinder in de omgeving. Reizigers kunnen omreizen met de metro of gebruikmaken van extra treinen en vervangende bussen die NS en GVB inzetten.

Arnhem Velperpoort

ProRail vernieuwt station Arnhem Velperpoort van 10 t/m 19 augustus. Er is geen treinverkeer tussen Arnhem Centraal en Dieren, en tussen Arnhem Centraal en Zevenaar. De vervoerders zetten bussen in. Vanaf 20 augustus stoppen de treinen weer op Arnhem Velperpoort.

Geldermalsen

Tussen Amsterdam en Eindhoven gaan steeds meer treinen rijden. We hebben dus meer ruimte nodig op het spoor. Daarom passen we tussen 3 juli en 9 augustus in Geldermalsen en Tricht het spoor en de stations aan. In totaal werken we 38 dagen non-stop. In die periode is er geen of beperkt treinverkeer mogelijk van, naar en via Geldermalsen.

Hardegarijp–Buitenpost

Van 15 juni tot 13 augustus werken we aan het spoor tussen Hardegarijp en Buitenpost. We vernieuwen daar de sporen. Het grootste deel van het werk voeren we uit van 10 t/m 19 juli. In deze periode hebben de werkzaamheden invloed op het treinverkeer. Er rijden dan bussen in plaats van treinen.

Demka-spoorbrug Utrecht

We voeren tussen 14 en 23 juli groot onderhoud uit aan de Demka-spoorbrug in Utrecht. Er rijden dan geen sprinters tussen Breukelen en Utrecht. Beide sporen op de brug uit 1966 zullen buiten gebruik worden genomen voor een grote reguliere onderhoudsbeurt. Zo zullen we de spoorconstructie en het ingegoten spoor vernieuwenEr wordt vierentwintig uur per dag gewerkt om de impact op het treinverkeer zo klein mogelijk houden. NS zet bussen in tijdens deze periode.

Zwolle

De spooruitbreiding tussen Zwolle en Herfte is in volle gang. We werken er hard aan de spoorverdubbeling en de dive-under. Tijdens een aantal weekenden in en na de zomerperiode heeft het werk gevolgen voor het treinverkeer. Dat wordt stilgelegd om veilig aan de bovenleiding te kunnen werkenmogelijk. Het gaat om 1 augustus t/m 4 augustus 05:00 uur en van 21 augustus t/m 28 augustus 05:00 uur.

Plannen van werkzaamheden

De timing van de buitendienststellingen voor de werkzaamheden aan het spoor stemmen we zorgvuldig af met de vervoerders zoals gemeenten, provincies en andere belanghebbenden. We proberen hinder voor de reizigers zoveel mogelijk te beperken, onder meer door werkzaamheden lang van tevoren slim te combineren. Dat levert minder hinder op, maar we kunnen het nooit helemaal voorkomen.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers