Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

De slimste organisatie van Nederland

Nieuws

12 oktober 2017

ProRail is samen met het Kadaster en International Bike Group (fietsenwinkel.nl) doorgedrongen tot de finale van de Dutch BI Data Science Award. De jury vond het indrukwekkend om te zien hoe ProRail experimenteert met data om spoorvertragingen tegen te gaan.

Spoorlopersdashboard

ProRail werkt steeds meer data gedreven. We visualiseren data die dagelijks belangrijk is. Zo brengt ProRail real-time gebeurtenissen op het spoor in kaart en kan iedereen het online dashboard met alle kpi’s inzien.

Tijdens de pitchronde op maandag 9 oktober ging ProRail specifiek in op de toepassing van data voor het spoorlopersdashboard. Met behulp van big data geeft het dashboard voorspellingen weer van risicoplekken. Het dashboard wordt gevuld vanuit eigen data over spoorlopers, gecombineerd met verschillende databronnen, zoals weersvoorspellingen en ruimtelijke inrichting.

Finale

Tijdens het congres ‘Intelligence at the speed of Business’ op 7 december in Nieuwegein proberen de finalisten het publiek en vooral de jury te overtuigen dat ze recht hebben op de BI Data Science Award 2017. De winnaar mag zich de ‘Slimste organisatie van Nederland’ noemen.

Over de Award

De Dutch BI  & Data Science Award wordt al sinds 2004 uitgereikt. Eerdere winnaars waren onder meer Ahold (2008) en Coolblue (2012).  De prijs is een initiatief van de Passionned Group en is bedoeld als een erkenning voor organisaties die hun informatiehuishouding op een zeer innovatieve, slimme en opvallende manier hebben ingericht. De jury van de Dutch BI Data Science Award koos de drie finalisten na een besloten auditie waarop zes geselecteerde organisaties zich mochten presenteren.

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers