De sprinter van Amersfoort Vathorst naar Amsterdam stopt niet op Muiderpoort door wisselstoring

Nieuws

7 februari 2020

ProRail heeft vanochtend tijdens werkzaamheden bij station Amsterdam Muiderpoort een defect ontdekt in een wissel. Deze wissel kan maar beperkt worden gebruikt. De sprinter van Amersfoort Vathorst naar Amsterdam Centraal stopt daarom niet op station Amsterdam Muiderpoort.

Het gaat om een spoorstaafbreuk

Tijdens werkzaamheden aan het spoor bij station Amsterdam Muiderpoort is ontdekt dat er in een van de spoorstaven van een wissel een breuk zit. Hierdoor kan deze wissel maar in één richting worden gebruikt. 

De sprinter van Amersfoort Vathorst in de richting van Amsterdam Centraal stopt daarom niet op station Amsterdam Muiderpoort. De sprinter in de tegenovergestelde richting, van Amsterdam Centraal richting Amersfoort Vathorst, kan wel over de wissel blijven rijden en stop daarom gewoon op station Muiderpoort.

De beperking duurt de hele dag

Om de treindienst zo min mogelijk te verstoren is besloten om de werkzaamheden in de nacht van vrijdag op zaterdag uit te gaan voeren. Daardoor zullen de beperkingen in de treindienst de hele vrijdag aanhouden. We raden reizigers aan een reisplanner te raadplegen voor vertrek.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers