De Toppers bezoeken ProRail

Nieuws

5 april 2017

Dolle boel! De Toppers waren afgelopen zondag 2 april te gast bij ProRail in Zwolle. Pica's hieronder!

Werkbezoek

Deze groep toppers bestond uit maar liefst 13 kinderen. Toppers op Zondag, want zo heet de weekendschool uit Twente, is een bijzonder initiatief voor 12 en 13 jarigen uit Almelo. Regelmatig gaan ze met de klas op ‘werkbezoek’ om nieuwe beroepen te ontdekken. Deze keer bezochten zij op uitnodiging van ProRail o.a. de Verkeersleidingspost in Zwolle.

Engels en Duits

De kinderen kregen uitleg over hoe je treinen veilig van A naar B kunt laten rijden, hoe we seinen instellen en hoe machinist en treindienstleider met elkaar praten. En even ruiken aan het echte werk: ze mochten helpen om een spoorbrug te bedienen zodat een boot door kan varen. En hoe leuk is het om zelf een omroepbericht in te spreken, zelfs in het Engels en Duits. 

Beroepen

Een van de betrokken bij de bouw van de Hanzelijn vertelt welke beroepen er bij ProRail nodig zijn om al dat werk te doen. De kinderen ontwerpen en bouwen daarna zelf een brug. Van papier en karton weliswaar, maar met prima functionerende resultaten.  

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers