De Utrechtse Schouw, een kaskraker

Nieuws

19 januari 2016

Wat in 2007 begon met een handjevol aanwezigen, is uitgegroeid tot een tweemaandelijks evenement met standaard een volle zaal. De 'Utrechtse Schouw Stationsgebied'. Vanavond vindt de 50e editie van de Schouw plaats. Deze mijlpaal vieren we feestelijk met een echte Stationsgebied Pubquiz als afsluiting.

Duizenden bezoekers

Om de maand organiseert de gemeente Utrecht deze informatieavond voor omwonenden en belangstellenden, in samenwerking met de andere partijen die werken aan de grootschalige vernieuwing van het stationsgebied. In de beginjaren ging de groep elke maand buiten de bouw bekijken, vandaar ook de naam “Schouw”. Inmiddels komen er maandelijks 120 mensen op de Schouw af. Meer mensen passen niet in de zaal. Omdat deze groep te groot is om naar buiten te kunnen gaan, worden de deelnemers geïnformeerd door middel van presentaties in het Utrechtse Stadskantoor. In de loop van de jaren hebben duizenden mensen belangstelling getoond voor de Utrechtse Schouw.

Moreelsebrug

Onze bouwmanagers geven regelmatig acte de présence tijdens de Schouw, zo ook vanavond. Ze geven uitleg over de bouw van de Moreelsebrug, de wandel- en fietsbrug die straks ter hoogte van de Rabobank over de sporen loopt. ProRail bouwt de Moreelsebrug  in opdracht van de gemeente Utrecht. Komend weekend leggen we de eerste helft van de brug over de sporen. Zie ook https://www.prorail.nl/nieuws/doorpakken-op-utrecht-centraal.

Volgende Schouw 

Wil je vanavond de 50e Schouw bijwonen? Helaas, de zaal is alweer vol. Hou op www.cu2030.nl in de gaten wanneer de eerstvolgende schouw plaatsvindt en schrijf je tijdig in!
 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers