Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Defensie brengt bezoek aan ProRail

Nieuws

23 november 2018

Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht luitenant-generaal Hans van Griensven bracht woensdag een werkbezoek aan ProRail. Het bezoek is georganiseerd door reservisten in dienst van ProRail. ProRail heeft als beheerder van vitale infrastructuur van oudsher een bijzondere band met Defensie. In tijden van oorlog of bij bijzondere omstandigheden kunnen de partijen een beroep op elkaar doen.

Tropisch weer

Zo stond de Koninklijke Landmacht in juli 2015 nog paraat om te helpen bij verstoringen van het treinverkeer. ProRail en NS hadden Defensie om hulp gevraagd in verband met tropische weersomstandigheden en de vele evenementen die destijds tegelijkertijd plaatsvonden op verschillende plekken in het land.

Op veertien plekken in Nederland stonden destijds tien militairen klaar om bijvoorbeeld water uit te delen of mensen met een beperking te vervoeren. De militairen hoefden niet in actie te komen.

Reservisten

Luitenant-generaal Van Griensven sprak tijdens zijn bezoek onder meer over de uitdagingen die reservisten tegenkomen, doordat zij onderdeel uitmaken van zowel defensie als hun werkgever. Ook bracht hij een bezoek aan de Verkeersleidingspost in Rotterdam. Directeur Asset Management Karel van Gils gaf uitleg over hoe ProRail het spoor 24/7 onderhoudt en berijdbaar houdt.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers