Den Haag Centraal, mooi station achter de duinen

Nieuws

2 februari 2016

Glunderende gezichten op station Den Haag Centraal gisteren. Onder het glazen dak met wybertjes vond gisteren de feestelijke opening plaats van het nieuwe centraal station van de hofstad.

Tijdens een feestelijke dag vol muziek, dans en Haagse humor, werd het station terug gegeven aan de reiziger. ,,Ik ben blij dat we zo'n mooi station aan de reiziger kunnen bieden. Dit is het eerste station en er volgen er dit jaar nog meer," aldus president-directeur Pier Eringa van ProRail gisteren. Meer weten? Lees hier het nieuwsbericht Den Haag is open!

De wybertjes van Den Haag Centraal

Station Den Haag Centraal heeft de afgelopen jaren een volledige metamorfose ondergaan. Het station is verandert van een vrij donker station, naar een ruime, lichte en overzichtelijke OV-terminal waar alle soorten openbaar vervoer samen komen. Dat komt onder andere doordat de stationshal een stuk groter is geworden en volledig is opgetrokken in glas. Vooral het twee voetbalvelden grote dak springt in het oog. De ruitvormige dakdelen, we noemen ze 'wybertjes', zorgen op mooie dagen voor een geweldig schaduwspel op de vloer van de stationshal.

Meer openingen

Inmiddels is een aantal van die grote stationsprojecten opgeleverd. Als eerste was dat Rotterdam Centraal, afgelopen jaar volgde Delft en Arnhem Centraal. Nu is Den Haag Centraal open. Later dit jaar zal ProRail ook de stations Breda, Tilburg, Eindhoven en Utrecht Centraal teruggeven aan de reiziger.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers