Der is hurd wurke oan de ûndertrochgongen

Nieuws

18 mei 2016

Dit Pinksterweekend zette ProRail met aannemer Max Bögl een flinke stap in de bouw van 2 onderdoorgangen in Friesland. Twee spoordekken (die het dak van de onderdoorgangen vormen) werden ingereden bij Leeuwarden Werpsterhoeke. Technisch hoogstaand, want de vele tonnen wegende dekken werden op de millimeter nauwkeurig ingeschoven.

Kijken

Tijdens de werkzaamheden van dit weekend stond een mooie zichtlocatie op de Bredyk , waar meer dan 150 belangstellenden dankbaar gebruik van maakten. Anderen volgden de werkkzaamheden via de livestream. Voor het inrijden bij Leeuwarden Werpsterhoeke werden SPMT’s gebruikt, Self Propelled Modular Transporters. Zulke voertuigen zijn zeldzaam. Het kijken was dus echt de moeite waard.

Rijden

Na de werkzaamheden van dit weekend startte de dienstregeling weer op en werden de spoordekken in gebruik genomen. Inmiddels zijn er alweer tientallen treinen over de dekken gereden en wordt ondertussen aan de verdere afwerking gewerkt.

Samenwerking

Gemeente Leeuwarden, provincie Fryslân en ProRail werken gezamenlijk aan dit project.
 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers