Dit weekend non-stop werk aan het spoor op Utrecht Centraal

Nieuws

17 februari 2016

Van zondag 21 februari 1.25 uur tot en met maandag 22 februari 5.05 uur zijn er werkzaamheden op en rond Utrecht Centraal. Dat gebeurt als onderdeel van de omvangrijke vernieuwing van dit spoorhart van Nederland.

Wat gebeurt er?

Er wordt dit weekend flink wat werk verzet. De werkzaamheden zijn een voorbereiding op nieuwe indienststellingsstappen later dit jaar. De werkzaamheden spitsen zich toe op het aanpassen en bouwen van nieuwe bovenleiding tussen de stations Houten en Lunetten. Ook worden er werkzaamheden uitgevoerd voor de nieuwe treinbeveiliging tussen de stations Vaartsche Rijn en Houten Castellum zoals het aanpassen en plaatsen van seinen en beveiligingsbakens in de spoorbaan. Tevens worden er scheidingslassen in de baan ingebracht en kabels en leidingen gelegd en getest.

Omwonenden

De aanvoer van materiaal en materieel gebeurt tijdens nachtelijke werkzaamheden zoveel mogelijk per spoor. Daarnaast gebruikt de aannemer de Amsterdamsestraatweg en de 2e Daalsewijk als transportroute.

Reizigers

Er is dit weekend beperkt treinverkeer mogelijk van en naar Utrecht Centraal. Wie op pad gaat, kan voor het laatste nieuws over het treinverkeer terecht op ns.nl/treinverkeerutrecht. Eventuele reisplannen hoeven dan geen verrassingen op te leveren.

Weetjes en feiten over de werkzaamheden

  • Het aantal dagelijkse reizigers op Utrecht Centraal groeit de komende tien jaar van 285.000 naar 360.000.
  • Daarom legt ProRail alle sporen zoveel mogelijk in rechte banen, vrij van elkaar. Een verstoring blijft dan beperkt tot één corridor of traject.
  • Ook kunnen er straks meer treinen rijden: op de drukste trajecten elke tien minuten één.
  • Eind 2016 is Utrecht Centraal helemaal klaar voor de toekomst.

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers