Dit weekend: werk aan de winkel op Utrecht Centraal

Nieuws

16 juni 2016

Komend weekend – 18 en 19 juni – staan er weer werkzaamheden op en rond Utrecht Centraal op de planning. Deze zijn minder omvangrijk dan die van de afgelopen tijd.

Voorbereidende werkzaamheden

Tot eind augustus is ProRail op Utrecht Centraal aan de slag in verband met de spoorvernieuwing.
Ook in dit weekend draait het weer om de vernieuwing van sporen en wissels. Verder wordt er gewerkt aan de bovenleiding, aan de beveiliging en worden de noodzakelijke kabels en leidingen gelegd. Ter hoogte van de Nicolaas Beetsstraat - parallel aan het spoor - treft ProRail vast voorbereidingen voor de komst van een ondergrondse betonnen wand. Deze wand moet de trillingen van langsrijdende treinen dempen. Dit weekend worden alvast voorbereidende werkzaamheden getroffen met behulp van een hijskraan.

De werkzaamheden zijn onderdeel van de grootschalige spoor- en perronvernieuwingen op Utrecht Centraal. Alle sporen komen vrij van elkaar te liggen, zodat treinen elkaar straks minder vaak hoeven te kruisen of op elkaar te wachten.

Folder

De spoorvernieuwing heeft met enige regelmaat gevolgen voor het treinverkeer. Voorkom daarom verrassingen en raadpleeg voor vertrek altijd even de Reisplanner van uw vervoerder. Lees meer over de werkzaamheden in de folder Spoorvernieuwing mei t/m eind augustus 2016: Folder Spoorvernieuwing rond Utrecht Centraal mei t/m augustus (pdf).

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers