Twaalf jaar planstudie Den Bosch-Vught in een notendop

Nieuws

22 september 2023

Er is een documentaire gemaakt over de planstudiejaren van het project PHS Den Bosch – Vught. In de documentaire is te zien hoe de burgemeester zich met de bewoners van Vught sterk heeft gemaakt voor het deels verdiepte spoor.

Wisselwerking met de buurt

Dit gebeurde nadat duidelijk werd dat het ministerie van Infrastructuur en Milieu goederentreinen vanaf de Betuweroute via Den Bosch en Vught naar Venlo wilde herrouteren. Er komen diverse projectteamleden aan het woord die zich de afgelopen jaren bezig hebben gehouden met het doen van onderzoek en het maken van plannen.

Het maakt ook duidelijk hoe belangrijk het is om de geluiden uit de omgeving mee te kunnen nemen zodat de plannen en communicatie aangescherpt kunnen worden. Deze wisselwerking maakte het verschil. Hierdoor kunnen we na jaren van studeren beginnen met de bouw, waarbij de omgeving kritisch zal blijven meekijken met dit project. De documentaire duurt 15 minuten.

Bekijk: Documentaire PHS Den Bosch - Vught

Meer over:

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers