Doetinchem – Winterswijk update

Sinds de werkzaamheden van vorige week op het traject Doetinchem en Winterswijk reden sommige treinen met vertraging of helemaal niet. ProRail werkte daar aan gevoelige onderdelen rond het spoor. We hadden vanwege die gevoeligheid preventief busvervoer geregeld, zodat reizigers verder konden als er toch nog storingen zouden optreden. Daar is gebruik van gemaakt, maar inmiddels rijden de treinen hun normale dienstregeling.
Vernieuwd Station Doetinchem
Vernieuwd Station Doetinchem

Toelichting

Afgelopen maandagmorgen 29 augustus eindigde een werkperiode van 9 dagen, waarin we de nodige vernieuwingen en onderhoudswerkzaamheden uitvoerden op het traject Wehl - Winterswijk. Het beveiligingssysteem moesten we daarin ook meenemen en aanpassen. We weten uit ervaring dat dit een gevoelig systeem is, zeker als er aan gewerkt wordt. Daarom lieten we extra experts van de fabrikant in vliegen en hielden we extra onderdelen paraat. Bovendien testten we uitgebreider dan gebruikelijk, met op volle snelheid rijdende treinen. Maandagmorgen leek alles op orde en waren alle testen positief.

Preventief

Toch weten we uit ervaring dat dat niet genoeg kan zijn. Onverwachte extra storingen die tijdens het normale gebruik opduiken zijn niet uit te sluiten. Om te voorkomen dat de reizigers stranden hadden we in samenwerking met Arriva bussen op de stations klaarstaan. Op maandag en dinsdag doken inderdaad technische problemen op. Bij treinuitval konden we snel overschakelen en reizigers een alternatief bieden. Dat voorkwam grote overlast, maar we begrijpen dat het niettemin minder prettig is voor reizigers. Om reizigers zo min mogelijk te hinderen hebben wij afgelopen nacht herstelwerkzaamheden uitgevoerd en vandaag rijden de treinen volgens  dienstregeling.

Gepubliceerd op