Donderdagochtend weer treinen bij Deurne

Nieuws

24 april 2017

ProRail verwacht dat reizigers vanaf donderdagochtend 27 april vanaf het begin van de dienstregeling weer met de trein kunnen reizen bij Deurne. Het blijft wel een race tegen de klok, waarbij er weinig ruimte is voor eventuele tegenvallers. De schade is aanzienlijk groter dan in eerste instantie leek. Dat bleek maandagavond nadat de goederentrein was weggesleept en ProRail de schade aan de sporen definitief kon opnemen.

Spoorschade

Niet drie maar zes bovenleidingsportalen moeten totaal worden vervangen. Daarnaast moeten we honderden meters bovenleiding vervangen, evenals het spoorgrind dat over 150 meter is vervuild met olie en diesel. En daarbij moet ook de overweginstallatie (AHOB) grotendeels vervangen worden.

Testen

Na de herstelwerkzaamheden, is er vervolgens nog tijd nodig voor het uitvoeren van veiligheidstesten. Zoals het er nu naar uit ziet zullen al deze werkzaamheden nog tot donderdagochtend 27 april start dienstregeling in beslag nemen. Pas als alles veilig naar behoren functioneert, kunnen treinen weer gaan rijden.

Trein weggehaald

De prognose liet lang op zich wachten doordat er stukken bovenleiding op de trein lagen. Die moesten eerst op een veilige manier worden verwijderd voordat de goederentrein kon worden weggesleept. Voor dat weghalen van de kapotte bovenleiding was speciale apparatuur nodig, zoals een montagewagen.

Plan voor herstel

Na het wegslepen van de trein is een plan gemaakt voor herstel. Maandagnacht beginnen we met de herstelwerkzaamheden. Maandagavond gebruiken we om het materiaal ter plekke te krijgen wat we nodig hebben voor de reparaties.

Met man en macht

Met man en macht werkt ProRail samen met aannemer  Asset Rail om treinen zo snel als mogelijk weer te kunnen laten rijden bij Deurne.

Bussen

Maandagochtend 24 april rond 06.00 uur is een goederentrein in botsing gekomen met een kraanwagen op de bewaakte overweg in de Griendtsveenseweg bij Deurne. Vanwege de aanrijding rijden er bij Deurne bussen in plaats van treinen. Check voor je op reis gaat de reisplanner van je vervoerder voor het meest actuele reisadvies.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers