Draaibrug bij Gouda kan weer open en dicht

Nieuws

17 mei 2018

De test en tijdelijke reparatie van de Vierde Gouwebrug bij Gouda is woensdagnacht goed verlopen. De brug kan voorlopig weer open en dicht worden gezet. Daardoor kunnen schepen weer langs de brug. Het treinverkeer kon al sinds dinsdagochtend weer gebruik maken van de brug op de lijn Alphen aan den Rijn - Gouda.

Op zondagavond 13 mei is een containerschip tegen de 'Vierde Gouwebrug' aangevaren. Daardoor kon het treinverkeer tussen Gouda en Alphen aan den Rijn niet over de brug rijden en was scheepvaartverkeer met een doorvaarthoogte hoger dan 7 meter gestremd. Maandag reden de treinen daarom om via de vlakbij gelegen Hefbrug. In de nacht van maandag op dinsdag is extra ondersteuning onder de brug aangebracht zodat treinen er weer veilig overheen kunnen.

Definitieve oplossing

De schade is woensdagnacht opgenomen. Experts onderzoeken de komende dagen wat er voor nodig is om de brug definitief te repareren. Daarover hopen we volgende week meer te kunnen zeggen. Ondanks dat de brug weer volledig functioneert, moeten er nog definitief herstel worden gepleegd. Dit herstel kan nog enkele weken tot maanden op zich laten wachten.

Onderzoek

ProRail doet samen met de betrokken partijen onderzoek naar de oorzaak van het incident. Dit onderzoek is nog gaande. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) is hierbij aangesloten.

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers