Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het openbaar vervoer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in trein, bus, tram en metro moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Drie jongeren op de bon in Vught

Nieuws

13 juni 2017

Bij een overwegcontrole op de Loonsebaan in Vught zijn dinsdagochtend 13 juni door BOA's van ProRail drie jonge fietsers op de bon geslingerd. Zij staken al over terwijl de rode lichten nog aan het knipperen waren.

Levensgevaarlijk; oversteken terwijl de rode lichten nog knipperen. Omdat waarschuwen alleen niet helpt, houden onze buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) regelmatig controles. Soms in uniform zoals vorige week op de Laagstraat in Vught. Maar soms ook niet, zoals vanochtend bij de Loonsebaan in Vught waar vier van onze BOA’s tussen 07:00 en 09:00 uur verdekt stonden opgesteld. 

Op de bon 

Gelukkig hielden de meeste weggebruikers zich keurig aan de regels. Maar drie jonge fietsers konden de verleiding niet weerstaan en staken over terwijl de rode lichten nog knipperden. Zij werden op heterdaad betrapt en kregen ieder een bekeuring van 90 euro. Een behoorlijk bedrag, maar dat helpt hopelijk herhaling te voorkomen. 

Regels

Risicovol gedrag op overwegen is wettelijk verboden. De boete hiervoor kan oplopen tot 220 euro. Deze regels zijn er voor ieders eigen veiligheid. Maar ook om de gevolgen van risicovol gedrag te voorkomen. Want al gaat het allemaal nét goed: elke bijna-aanrijding kan leiden tot vertraging van trein- en wegverkeer en ook tot grote schrik bij de machinist en andere weggebruikers.

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers