Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Driebergen-Zeist heeft weer prachtige theekoepel

Nieuws

12 oktober 2018

Het stationsgebied Driebergen-Zeist ondergaat een metamorfose en dat is soms best pittig voor de omgeving. Maar gelukkig is onlangs een parel in oude luister hersteld: de romantische theekoepel Beerschoten-Willink. En we zijn begonnen met bouw van de fietsenstalling, ook niet onbelangrijk.

Engelse landschapstijl inspiratiebron voor nieuwe stationsomgeving

Het Beerschoten-Willinkshof in Driebergen-Zeist is al ruim een eeuw een geliefd wandelpark, een parel in de Stichtse Lustwarande, vlakbij het station. Het gebied is ooit ontworpen in Engelse landschapstijl met mooie zichtlijnen door het parkbos. Die zichtlijnen zijn een belangrijk uitgangspunt geweest voor het ontwerp van het nieuwe stationsgebied door de architect van Arcadis. Zo komen oud en nieuw weer samen.

Theekoepel als nieuw

Middenin het fraaie park staat een opvallende theekoepel. Het neoclassicistische gebouwtje markeert de plek waar voorheen het hoofdgebouw van de buitenplaats stond. De theekoepel is nu gerenoveerd en teruggebracht in oude glorie. Een geliefde plek voor romantische ontmoetingen, zoals voor bruidsparen die zich daar laten vereeuwigen.

Ontgraven van de fietsenstalling

Na de enorme spoorvernieuwingsklus in augustus gaan BAM en ProRail verder met de aanleg van de ondergrondse fietsenstalling in Driebergen-Zeist. Op dit moment worden de damwanden aangebracht. In december bereiken we het laagste punt: de stalling wordt 12 meter diep en biedt uiteindelijk ruimte aan 3000 fietsen.

Stationsgebied wordt compleet vernieuwd

In Driebergen-Zeist wordt het stationsgebied volledig vernieuwd. De drukke overweg op de Hoofdstraat is al opgeheven en vanaf 29 augustus rijdt het verkeer onder het spoor door. Een mooie mijlpaal, want in het verleden lag de overweg 25 minuten per uur dicht. Ook leggen we een extra spoor aan bij Driebergen-Zeist, zodat Intercity's door kunnen rijden en Sprinters kunnen inhalen. In 2021 is het spoor geschikt voor meer treinen. Meer informatie is te vinden op www.stationdriebergenzeist.nl.

 


 

 

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers