Dronebeelden spoorvernieuwing Zwolle

Nieuws

Gepubliceerd op 22 juli 2019 - Laatste update: 16 augustus 2020 15:45 uur

Vandaag is de laatste dag van de grootschalige werkzaamheden bij station Zwolle. Het hele spoorsysteem aan de westkant van het station is vernieuwd. Vanaf morgen rijden de treinen weer. Bekijk de werkzaamheden vanuit de lucht met de dronebeelden.

Bekijk: Dronebeelden van spoorwerkzaamheden Zwolle (westzijde)

De sporen en wissels aan de westzijde van station Zwolle waren aan vervanging toe. Alle 122 spoorsecties met 21 wissels liggen er ondertussen in. Op dit moment zijn we bezig met de laatste werkzaamheden en voeren we nog enkele testen uit. 

Zwolle verbetert 

Er staan nog meer werkzaamheden op de rol, om Zwolle als tweede spoorknooppunt van Nederland klaar te maken voor de toekomst. Eerst gaan we verder met het opstelterrein, dat vlakbij het station ligt. In 2020 is de westkant van het station dan helemaal klaar. Dan gaan we volop aan de slag met de spoorverdubbeling tussen Zwolle en Herfte. Dit doen we om ervoor te zorgen dat er meer treinen kunnen rijden en om aansluitingen verbeteren. 

Meer over:

Meer nieuws

Laat je spoorwens in vervulling gaan!

Voor veel mensen is het een grote droom om te ervaren hoe het is om te werken op en rond het spoor. En die droom kan tijdens de Spoorwensdagen in vervulling gaan.

Lees meer

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers